Om os

Plads til fantasi og mangfoldighed

HVEM: Vi er et lille, professionelt firma med en bred faglig sammensætning. Vi råder over både arkitekt, tømrer, skulptør, og certificeret legepladsinspektør, som vi arbejder  tæt sammen med for at sikre en høj standard og sikkerhed

HVAD: Leg & Landskab ApS er en videreførelse af Svanholm Legepladser. Med samme folk og produkter, men med nyt navn og cvr. nr.

Vi har bygget naturlegepladser i 12 år, og er rigtig glade for vores arbejde. Vi har specialiseret os i at forme legepladser i samspil med brugerne og det enkelte sted og i at lade materialerne, der naturligt nok er forskellige, komme til udtryk i det enkelte legeredskab. Derfor er vores produkter aldrig helt ens. Heldigvis!

HVOR: Vi har værksted på Svanholm Gods på Hornsherred, hvor vi forbereder legepladsens komponenter, inden vi monterer og færdiggør på stedet.

Lidt historie

Naturlegepladser har en særlig historie. Da vi startede var de meget rå og enkle, lavet af store ubehandlede træstammer. De udførende var som regel skovarbejdere.

Elmesygen i slutningen af 90´erne bevirkede, at et betydeligt antal store træer gik ud og måtte fældes. Det satte skub i naturlegepladserne også for os. Dengang havde både vi og kunderne den holdning, at træet skulle være ubehandlet og med bark på. Det at børnene kunne opleve træet rådne og grave biller og orme frem under barken, var også et pædagogisk element. Resultatet er, at stort set alt hvad der er lavet på den måde for 15-20 år siden, er formuldet nu.

I dag laver vi naturlegepladser på en helt anden måde. Dels på grund af krav til materialernes holdbarhed og vedligeholdelse, og dels fordi der siden er udarbejdet omfattende standarder for udførelse, finish og sikkerhed.

This page has the following sub pages.