Om os
Medarbejdere

Lars Dahl
Daglig leder – Arkitekt

Helge Mortensen
Arkitekt/Møbeldesigner

Lasse Vestergaard
Skibstømrer

Bue Hebbelstrup
Tømrer

Andreas
Tømrer

Ole
Skulptør


Hvem er vi

Leg & Landskab Aps

Vi er et lille, professionelt firma med en bred faglig sammensætning. Vi råder over både arkitekter, tømrer, skulptører, en bådbygger og en certificeret legepladsinspektør, som vi arbejder tæt sammen med for at sikre en høj standard og sikkerhed

Vi har bygget naturlegepladser i 12 år, og er rigtig glade for vores arbejde. Vi har specialiseret os i at forme legepladser i samspil med brugerne og det enkelte sted og i at lade materialerne, der naturligt nok er forskellige, komme til udtryk i det enkelte legeredskab. Derfor er vores produkter aldrig helt ens. Heldigvis!

Lidt historie

Naturlegepladser har en særlig historie. Da vi startede var de meget rå og enkle, lavet af store ubehandlede træstammer. De udførende var som regel skovarbejdere.

Elmesygen i slutningen af 90´erne bevirkede, at et betydeligt antal store træer gik ud og måtte fældes. Det satte skub i naturlegepladserne også for os. Dengang havde både vi og kunderne den holdning, at træet skulle være ubehandlet og med bark på. Det at børnene kunne opleve træet rådne og grave biller og orme frem under barken, var også et pædagogisk element. Resultatet er, at stort set alt hvad der er lavet på den måde for 15-20 år siden, er formuldet nu.

I dag laver vi naturlegepladser på en helt anden måde. Dels på grund af krav til materialernes holdbarhed og vedligeholdelse, og dels fordi der siden er udarbejdet omfattende standarder for udførelse, finish og sikkerhed.

Vi lægger stor vægt på, at vores legepladser stimulerer børns fantasi og behov for at udfordre elementerne. Vi går gerne til stregen – naturligvis på en sikkerhedsmæssigt forsvarlig måde.

Naturlige materialer – på naturens præmisser

Med udgangspunkt i naturens egne materialer, har vi specialiseret os i miljøvenlige legeredskaber og naturlegepladser. Vi bruger udelukkende FSC certificeret træ, fortrinsvis fra danske skove, for at værne om miljøet.

Naturligvis efterlever vores legepladser og redskaber gældende sikkerhedsregler.

Miljøresistente, sikre redskaber

Vores legeredskaber er bygget af solide, klimaresistente materialer, der kan modstå det hårde, nordiske klima.


Sikkerhed

Vi er trygge, når I er!

Sikkerhed er den eneste faste ramme vi arbejder under, fra legepladsens fysiske udformning til den færdige legeplads, hvor børn i alle aldre skal kunne færdes trygt og sikkert. Derfor har vi altid tilknyttet en legepladskontrollør tidligt i legepladsens udformnings forløb, så vi er helt sikre på at leve op til alle gældende sikkerhedstandarder.

Alle vores legeredskaber og installationer overholder selvfølgelig reglerne beskrevet i standarderne EN/DS1176 1-6, EN/DS1177 og de særlige regler for naturlegepladser i DS1500.


Planlægning

Projektering af legepladser

Vores medarbejderteam er bredt sammensat af dygtige fagfolk, og vi tager gerne hånd om hele processen fra projektering til konstruktion og opførelse af legepladsen.

De fleste projekter udarbejdes individuelt i samarbejde med kunden. Vi arbejder også med landskabet, så legepladsen hænger sammen med terrænet. Vores træskærer kommer som regel med forslag til placering af skulpturer eller figurer.

Inden vi begynder at bygge, skal der tages stilling til en række forhold:

– Hvem skal bruge legepladsen?
– Hvordan er terrænet?
– Hvad kan realiseres?

Samtidig skal legepladsens elementer opstå i samspil med naturmaterialerne, den enkelte stammes særlige egenskaber og stedets muligheder.

Der er stor forskel på en legeplads til blandede børn i alle aldre i en boligforening og f.eks. børn fra 10-14 år i en special institution.

Legepladsen skal have en tilpas blanding af udfordringer til netop de børn, som skal bruge den. Måske skal legepladsen tilpasses de legeredskaber, I allerede har?

Efter et møde med jer – typisk der, hvor legepladsen skal være, efter en grundig snak om jeres idéer, hvad det er, I gerne vil have, og hvad vi kan foreslå, projekterer vi legepladsen.

Sammen med en legepladsinspektør, gennemgår vi mulighederne, inden vi kommer med vores endelige forslag til jer.

Forslaget indeholder en plan over legepladsen, en beskrivelse af dens indhold, økonomi og et realistisk bud på en tidshorisont.


Presse


%d bloggers like this: